Hegyi sportélmények, családi programok a Mátrában

Klasszikus szabadidős és kulturális programok, formabontó élmények. Az ezerféle élményt és meglepetést kínáló Mátra várja felfedezőit!

Nem vesszük el a felfedezés egyéni sikerét akkor, amikor segítséget nyújtunk abban, hogy a mátrai élmény frenetikus, az élmény megszerzése biztonságos legyen. Hagyományos és extrém ajánlataink között minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Ideje, hogy megkezdődjenek a vadregényes kalandok. Ne feledd, ez nem egy mátrix, ez a Mátra!

Bővebben: www.matratura.hu

Shredder

TerepSegway-túrák

A mátrafüredi Hegyi Sportok Bázisa rendelkezik hazánk egyedülálló 120 km hosszú segwaypálya-rendszerével, melyen kezdő, középhaladó és haladó szinteken szervez a high-tech sportok szerelmeseinek tematikus túrákat. A kezdők számára alapozó oktatás, a középhaladók számára ismétlő gyakorlatok teszik biztonságossá az élményt. Azok, akik legalább már kétszer voltak túrázni, haladóként különleges túraútvonalakon próbálhatják ki magukat. Komplett, tematikus programcsomagokat kínálunk. Ajánlatukban élmény-, vadon- és családi túrák szerepelnek, melyek számos kiegészítő program-elemmel bővíthetők. A családbarát programoknak köszönhetően pedig nem kell lemondani arról, hogy a szülők és a gyerekek együtt töltsék a szabadidejüket. A segway túrákon lehetőség van arra, hogy a szülők a high-tech gépek segítségével biztonságos gyerek-utánfutókkal vigyék a kicsiket.

Shredder zúzda

Pankráció a pályán, a tank mindent visz! A küzdőtér Abasár mellett egy 300 hektáros magánerdő, ahol indulhat a zúzás, és beindul a daráló. Nem a fát aprítjuk, hanem a vadonatúj, lánctalpas, csak a legelszántabbaknak való DTV Shreddert túráztatjuk. Ez a forradalmi járgány újraértelmezi az „off-road“ kategóriát, hiszen minden szabadtéri területet személyes játszótérré varázsolódik. A gépészeti tervezés, az erős motor és az erőteljes lánctalpak alkalmassá teszik nagy sebességű haladásra, terepviszonyoktól és évszakoktól  függetlenül. A „snow“board bármilyen terepen elmegy, akár sziklás, jeges, hófödte, sáros, lápos off-road terepen is.

Mountaincart – a svájci élmény

A montaincart egy mókás eszköz, ami lehetővé teszi, hogy egész évben szánkózhassunk függetlenül attól, hogy épp van-e hó, vagy nincs. Az ergonomikus üléskialakítás lehetővé teszi, hogy mi csak a sebesség élvezetére koncentrálhassunk. A kiváló minőségű egyedi tervezésű ultrabiztonságos és élvezetes  „fun” még Európában is egyedülállóan csak itt a Mátrában próbálható ki. A Hegyi Sportok Bázisa által kínált élmény főszereplője Te vagy és a Mountaincart! 3 kerék, ülve száguldás, csak fék, semmi pedál, végig lejtő és kaland. A fékek nem egyszerre működnek, hanem külön a balt és külön a jobbat tudjuk használni ezért a trükkök és farolások tárháza kifogyhatatlan variációs lehetőségeket tartogat számunkra a vadonban. A legújabb őrület, mely már 10-12 éves kortól 99-ig használható minden korosztálynak egyedi meglepetéseket tartogat. Kisebb gyerekek (10 év alatt) a szülők ölében is utazhatnak.

Monsterroller – a hegyi roller

Ausztria és Szlovénia után Magyarországon a rollerek új generációja, a hegyi túrák egyedülálló új lehetősége, a monsterroller. A Kékestől Mátrafüredig tartó lejtős OFF-ROAD pályán a sebesség megszállottjai fantasztikus élményekkel gazdagodhatnak. A Monsterrollert a hagyományos rollerektől leginkább az erős hátsó és első fék, illetve a nagy ballonos kerék különbözteti meg. Főképp lejtőkön, lankás vidéken használatosak és már 12 éves kortól használhatják a gyerekek is. A vadregényes és egyedülálló hegyi sport az egész családnak új típusú és tartalmas szórakozást kínál az év minden napján a Mátrában. Az általunk kínált élmény lehet egy családi program része, baráti társaságok összejövetelének csúcspontja, a bolondozni vágyók legfőbb mulatsága, vagy a kevéssé bátrak szórakozása.

Downhill – Gurulj, száguldj, landolj!

Egyedülálló ösvénypályánkon próbálhatod ki az extrém, hajmeresztő vagány downhillezést. A 7 km hosszú, a Kékes aljától Mátrafüredig tartó 700 méter szintkülönbségre tervezett, 4-6 méter széles pálya, Magyarország első Downhill pályája.  A downhillezés igazán az őrültek sportja. Itt zizeghetsz, hiszen az élmény önmagában garantálja, nem mindennapi akcióban lesz részed. A Hegyi Sportok Bázisa által kínált élményben igazán topon lehetsz, még akkor is, amikor már leszáguldottál a lejtőn. A felturbózott andrenalin ugyanis nem hagy letargiába esni. Megszűnik a külvilág és csak a lejtő van, meg a szenvedély az újabb száguldásra. Közben azért látod, hogy a pálya csúcs, de körülötted semmi sem mesterséges.

Elektromos rásegítőmotoros mountainbike kerékpártúrák csak a Mátrában

Fizikai felkészültség és komolyabb kerékpáros múlt nélküli élménykerékpározás a hegyen? Igen van ilyen! Csak itt a Mátrában! A túrákat azoknak ajánlják, akik nem szeretnének hegynek felfelé menet leszállni a bringáról, nehezen levegőhöz jutni, és csak izzadni, küszködni, megszakadni…
Ausztriában az utóbbi év legnagyobb slágere az elektromos rásegítőmotoros MTB kerékpár.
Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy nem kell kerékpározni, mert a kerékpározás élményét nem akarja elvenni a diszkréten elrejtett Yamaha elektromos motor. Az intelligens gép saját maga érzi, mikor kell a pilóta segítségére sietnie, s valóban csak akkor segít rá, amikor arra szükség van.
A bringázás okozta élmény akár 50 km hosszan is élvezhető! A Gepida cég csúcstermékével kisebb csoportoknak fantasztikus élményt kínálnak számos túraútvonalon is, melyhez akár túravezetőt biztosítanak.

Mountain bike-túra

Hazánkban is egyre népszerűbb a kerékpározás, s a feltételek is egyre inkább kedvezőek a bringások számára. Miért ne lehetne felfedezni a Mátrát is kerékpáron. Mountani bike-túránkat azoknak a fanatikusoknak ajánljuk, akik a kirándulás élményére vágynak, de nem szívesen mondanak le kedvenc járművükről, s szívesen pattannak nyeregbe! A túravezetővel indított alkalmak előzetesen egyeztetett, tetszés szerinti időpontokban, kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó szórakozást kínálnak. A túrákat mentő szerviz kocsival és tartalék kerékpárokkal kísérjük. A résztvevőknek a hegyi biciklizés élményén kívül semmi mással nem kell foglalkozniuk. A túrák ajánlottak a kényelmesebbek, vagy a vadul bringázók számára is. A mountain bike erős bicikli, strapabíró modell, ami többféle stílusú kerékpározáshoz is jól használható. Nagy kerekei elnyelik a rázkódást, s nehéz terepen is  jól haladnak. A kihívások kerékpárját változatos erőpróbákra ajánljuk.

Nordic walking a boldogságért

Szellemi és testi megújulás egy érdekes technikának köszönhetően. A nordic walking lényege a séta közben használt két bot, ami különleges, ritmikus járást tesz lehetővé. A szakképzett oktató, túravezető által beavatott résztvevők igazán feloldódhatnak ebben a trendi sportban. Választható nehézségű és hosszúságú túraútvonalakon az igényeknek megfelelően kombinált játékos feladatokkal tűzdelt flóra és fauna bemutatót ajánlunk. Ez a dinamikus séta javítja a mozgáskoordinációt, az állóképességet azáltal, hogy remekül ötvözi a séta a futás és a sífutás elemeit. A bot használatával másfajta mozgáskombinációk építhetők ki, mint a hagyományos séta, a megszokott napi talpalás, járás során. A skandináv sport fiataloknak és időseknek egyaránt ajánlott, azok is bátran belevághatnak, akiknek valamely okból a nagyobb erőfeszítést igénylő, vagy kardio sportokat mellőzniük kell. Az ország bármely részére vállalunk kitelepülést, hiszen a nordic walking bármilyen terepen űzhető.

Lézerharc a Mátrában

A Mátrában egy speciális high-tech stratégiai játék várja a leendő lézerharcosokat. 21. századi pörgős lézerprojekt, igazi 3D, élethű látvány és hangminőség ahol te vagy fókuszban. Ez a játék valós terepen, valós szituációkban, igazi ellenfelekkel szólít harcba. A paint ball ehhez képest olyan, mintha diavetítőn néznéd a szomszéd akcióját, miközben a konyhából szólna a táskarádió. Miért hallgatnád a világot monóban, ha jár neked a dolby surround? A Mátrában csapatok és családok játszhatnak a programozható fegyverekkel 6-50 főig.

Off-Road KRESZ Park gyerekeknek

A Mátrafüred központjában található, számos terepviszonyt és közlekedési szituációt bemutató KRESZ-Park elsősorban a gyermekek számára élvezetes. A híres márkákat szimbolizáló járművekkel az apróságok is megtapasztalhatják a vezetés élményét. A 2 éves kortól 10 éves korig használható elektromos quadok, jeepek, teherautók kipróbálása után, az alapok elsajátítása mellett, akár a szülőkkel is lehet a parkban fél órás túrákat tenni. Különlegesség, hogy itt még a környező látványosságok, nevezetességek kicsinyített, stilizált faképei is megtekinthetők. Ez azt is jelenti, hogy az ide látogatók a Mátra kisebb méretű terepasztalán kocsikáznak. A család minden tagja számára remek szórakozás, hasznos időtöltés a Park. Ha már bejárták a mátrai terepasztalt, lehetőség adódik arra is, hogy a valódi, vadregényes Mátrát is megismerjék. A PegPeregókat és egyéb eszközöket ellenőrzött területen az erdőben is kipróbálhatják.

Még több Mátrai élményesszenciáról itt olvashat!

Business & Home
"Otthon az üzletben"