Kortalan túra a Mátrában

blog16-kiemelt-w
ápr29

Kortalan túra a Mátrában

Programok 0 comments

Kedves vendégeink ősszel túrázni indultak és élményeiket a vacsoránál el is mesélték.

“Mi nem vagyunk gyakorlott túrázók, ráadásul mind a négyen 50 felettiek vagyunk, de annyiszor hallottuk, meg olvastuk, hogy a Mátrában bárki végig tud menni a túraútvonalakon, hogy belevágtunk.

Reggeli után átsétáltunk a szállodától néhány percre lévő Mátravasúthoz.

 

blog01-gyongyos-kisvasut-w blog02-kisvasut-w blog03-matrafured-kisvasut-w

 

Igazi kisvasutas utazás végén Mátrafüredre érkeztünk, ahol először megcsodáltunk egy kutyafogat indulást, majd elindultunk a Muzsla kilátóhoz.

 

blog04-kutyafogat-indulas-w blog05-utban-a-muzsla-kilatohoz-w blog06-muzsla-kilatonal-w

 

Kicsit megpihentünk, gyönyörködtünk a tájban, nagyon szép látványt nyújtott a felszálló pára és a színek kavalkádjába öltözött természet.

Könnyű, már csak enyhén emelkedő úton haladtunk a Sástói kilátó felé, érintve a Rákóczi forrást. Igazán jól esett a kellemesen hideg, frissítő forrásvíz, így könnyedén meneteltünk tovább Sástó irányába.

 

blog07-rakoczi-forras-w blog08-sasto-fele-w blog09-sasto-fele-w

 

Mielőtt a kilátó 53 m-es magasságának legyőzésbe fogtunk volna, körbesétáltuk a tavat. Fentről aztán lenyűgöző panoráma tárult elénk. Látni lehet a Mátra déli lankáit, Gyöngyöst, Kékestetőt és a környék kisebb településeit, például Gyöngyössolymost, Visontát, de tiszta időben a budai hegyekig, sőt, a Tiszáig is ellátni az ország legmagasabban fekvő természetes tava melletti szép csigalépcsős kilátóról.

 

blog10-sasto-w blog11-sastoi--kilato-w blog12-panorama-a-sastoi--kilatorol-w

 

Pihenésként finom ebédet ettünk, majd ismét csak laza, lefelé vezető úton sétáltunk a Kozmáry kilátó irányába. A táj fenséges látványt nyújtott és az út csak az utolsó néhány száz méteren emelkedett kissé a Kozmáry kilátóig.

 

blog13-utban-a-kozmary-kilatohoz-w blog14-kozmary-kilato-w blog15-kozmary-kilato-panorama-w

 

Körbenézve azt éreztük megérte ide is felmászni, bár nem is ez a megfelelő szó, hiszen tényleg minden megerőltetés nélkül megcsinálható ez a túra, a látvány pedig feledteti a jóleső fáradságot, amit Mátrafüredre leérkezve és elhelyezkedve a kisvasúton éreztünk.”

 

Húsvéti élménytúra a Mátraalján – kezdőknek is

Gyertek velünk!

Húsvéti túránk még ennél is könnyebbnek ígérkezik, mert pontosan fordítva tesszük meg az utat, így ahol vendégeink őszi túrája kicsit jelentősebben emelkedett (az út elején a Muzsla kilátó felé) ott most lefelé fogunk menni.

partners

Új Széchényi Terv Magyarország megújul Booking.com ÚtiSugó Szállás.hu Hotelstars.eu

Szóljon hozzá

Ön ezeket használja HTML címkék és attribútumok: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>